Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ελιόψωμο με Δενδρολίβανο


Ελιόψωμο εικόνα


Το Ελιόψωμο μου βασίζεται πάνω στην παραδοσιακή Κυπριακή συνταγή για Ελιοτή.  Έκανα αρκετές αλλαγές αλλά εάν θέλετε την παραδοσιακή μπορείτε να τη βρείτε το Βιβλίο


μου  “Mint, Cinnamon & Blossom Water, Flavours of Cyprus, Kopiaste” καθώς και στο Volume 2 του e-book.

Ξέρω ότι είπα ότι θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα λόγω κάποιων υποχρεώσεων αλλά ό,ποτε βρίσκω λίγο χρόνο θα βάζω μερικές συνταγές που είναι κατάλληλες για τη νηστεία του Πάσχα.  Εάν θέλετε να κάνετε αυτή τη συνταγή νηστίσιμη μπορείτε άνετα να παραλείψετε τη φέτα.

Ελιόψωμο εικόνα

Πριν από αυτή τη συνταγή είχα φτιάξει μια Ελιοτή (βλέπετε τη συνταγή εδώ) στην οποία είχα βάλει φέτα και δενδρολίβανο.  Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών που αποφάσισα να φτιάξω και ένα Ελιόψωμο.

Με την ίδια ζύμη και γέμιση μπορούμε να κάνουμε και ατομικά ελιοπιτάκια.



Ελιόψωμο με Δενδρολίβανο, συνταγή της Ήβης
Χρόνος προετοιμασίας:  1 ώρα

Χρόνος ξεκούρασης:  1 ώρα

Χρόνος ψησίματος: περίπου 1 ώρα

Γίνονται: 2 ψωμιά

ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
32 γραμμάρια μαγιά φρέσκια ή (1 φακελάκι μαγιά 8 γρ.)
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Χλιαρό νερό, περίπου 1/3 κούπας
1 κούπα χυμό μανταρινιού
Γέμιση:

500 γραμμάρια ελιές θρούμπες
3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
½ κούπα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Ελαιόλαδο για από πάνω
Εκτέλεση:δειτε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε...

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε... : Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γεύσεις της πόλης. Με μοναδ...

y

fb