Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Κοτόπουλο Πορτοκαλάτο


κοτόπουλο πορτοκαλάτο εικόνα

Το κοτόπουλο πορτοκαλάτο, είναι πανεύκολη δική μου συνταγή, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να μαριναριστεί το κοτόπουλο.   Το μαρινάρω κατευθείαν μέσα σε μια σακούλα ψησίματος φούρνου (έτσι δεν λερώνονται και πολλά σκεύη), μετά προσθέτω τις πατατούλες και το ψήνω στο φούρνο, χωρίς να χρειάζεται ανακάτεμα, γύρισμα ή οποιαδήποτε άλλη φροντίδα.


Η σαλτσούλα του είναι προαιρετική και βέβαια δεν τη συνιστώ σε όσους κάνουν δίαιτα, αλλά είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση νοστιμιά, γι’ αυτό βάλτε μόνο 1 – 2 κουταλιές.

Μετά την περίοδο των γιορτών που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε υπερκαταναλώσει αμέτρητες ποσότητες ζάχαρης, αλεύρι και βούτυρο, είναι καιρός να φάμε και κάτι πιο ελαφρύ, νόστιμο, αλλά και υγιεινό, για αποτοξίνωση.     Ακόμη δεν έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά για δίαιτα, αλλά τουλάχιστον θα αρχίσω να μαγειρεύω πιο υγιεινά φαγητά.

Στην Πρωτοχρονιάτικη ανάρτηση έβαλα μια μικρή λίστα από φαγητά που έφτιαξα κατά τη διάρκεια του 2010 και δεν μπόρεσα να βάλω τις συνταγές και υπάρχουν πολύ περισσότερες που δεν τις έχω αναφέρει.  Δεν νομίζω να προλάβω να τις βάλω όλες γιατί συνέχεια κάτι καινούργιο προκύπτει.

Εάν θέλετε να βάλω κάποια από αυτές τις συνταγές, αφήστε μου μήνυμα και θα προσπαθήσω να τις βάλω το συντομώτερο.

Θα ξεκινήσω με το Κοτόπουλο Πορτοκαλάτο που μου ζήτησε ένας φίλος του μπλογκ που είχε δει αυτή την ανάρτηση.    Το ονόμασα  έτσι σε σχέση με το Κοτόπουλο Λεμονάτο, αλλά βέβαια γίνεται  με πορτοκάλι και φυσικά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό.

Το Κοτόπουλο Πορτοκαλάτο το έκανα πέρσι τον Μάρτη, όταν ο γιος μου γύρισε από τη Σπάρτη που πήγε να δει τους συγγενείς μας.  Γύρισε πίσω, ως συνήθως, με το πορτ μπακάζ γεμάτο με πορτοκάλια και άλλα τοπικά προϊόντα που πάντα μας στέλνουν.    Δείτε την ανάρτηση που έγραψα τότε.

Κοτόπουλο Πορτοκαλάτο, Συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Μερίδες: 5 – 6

Υλικά:

1 κοτόπουλο ολόκληρο, περίπου 1,5 κιλό (3.30 lbs)
10 – 15 μικρές πατάτες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ρίγανη
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα:

2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κ.γ.  σινάπι
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί
Ζωμό από το κοτόπουλο
2 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος λάιτ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:  δειτε εδω https://www.kopiaste.info/?p=5916




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε...

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε... : Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γεύσεις της πόλης. Με μοναδ...

y

fb