Το Λιμοντσέλο είναι ένα λικέρ που γίνεται από τις φλούδες ή το ξύσμα λεμονιού, που εμποτίζεται μέσα στο αλκοόλ, μέχρι να απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια του. Στη συνέχεια ανακατεύεται με ένα απλό συρόπι ζάχαρης. Συνήθως σερβίρεται σαν απεριτίφ πριν το φαγητό ή σαν χωνευτικό μετά το γεύμα.
Στην Ελλάδα παρόμοιο λικέρ λεμονιού, συνηθίζουμε να το σερβίρουμε σαν κέρασμα στους καλεσμένους μας όταν έρχονται επίσκεψη μαζί με ένα σοκολατάκι.
Λιμοντσέλο (λικέρ λεμονιού) με Τσίπουρο
Υλικά:
25 λεμόνια ακέρωτα (μόνο τη φλούδα)
3 λίτρα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κάποιο από τα άλλα ποτά)
Συρόπι:
4 κιλά ζάχαρη
4 λίτρα νερό
Εκτέλεση:δειτε εδω https://www.kopiaste.info/?p=196
Υλικά:
2/3 κούπας χυμό λεμονιού
100 γραμμάρια βούτυρο
4 μικρά αυγά (60 γραμμάρια το καθένα)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
11/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα Μέλι Ανθέων
Τρόπος παρασκευής όπως η προηγούμενη συνταγή.
δειτε εδω https://www.kopiaste.info/?p=196
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου