Το Μοσχάρι Κοκκινιστό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που συνήθως γίνεται με κόκκινο κρασί και ντομάτα. Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε το βοδινό αλλά προτιμάμε το μοσχάρι. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με αρνί, κοτόπουλο, χοιρινό, κουνέλι ή κυνήγι.
Όταν φτιάχνω κοτόπουλο κοκκινιστό, προτιμώ το λευκό κρασί γιατί γίνεται πιο ελαφριά η σάλτσα. Τα μπαχαρικά που συνήθως βάζουμε στο κοκκινιστό είναι η κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και φυσικά το φύλλο δάφνης.
Το χοιρινό γίνεται και με λαχανικά όπως η σελινόριζα και η Κυπριακή συνταγή Χοιρινό με Κολοκάσι. Τα λαχανικά επίσης γίνονται κοκκινιστά αλλά συνηθίζουμε να τα λέμε γιαχνί ή λαδερά.
Τα κοκκινιστά φαγητά συνήθως σερβίρονται με ζυμαρικό, πατάτες πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι. Για τη σημερινή συνταγή βρήκα το τέλειο ζυμαρικό από την Κρήτη, που λέγεται ροδοπέταλα και είναι φτιαγμένα με ντομάτα.
Μοσχάρι Κοκκινιστό
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 1/2 ώρες
Μερίδες: 5
Υλικά:
700 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους (κιλότο ή στρογγυλό)
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα κρασί κόκκινο
1 κουτί (500 γρ) συμπυκνωμένο χυμός ντομάτας ή 5 – 6 γινωμένες φρέσκες ντομάτες
1 ξύλο κανέλας
3-4 μπαχάρια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Νερό, περίπου 2 κούπες
500 γραμμάρια ζυμαρικό, κόκκινα ροδοπέταλα ή κοχύλια
Εκτέλεση:δειτε εδω
https://www.kopiaste.info/?p=128
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου