Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Μοσχάρι Κοκκινιστό


Μοσχάρι κοκκινιστό εικόνα

Το Μοσχάρι Κοκκινιστό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που συνήθως γίνεται  με κόκκινο κρασί και ντομάτα.  Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε το βοδινό αλλά προτιμάμε το μοσχάρι.   Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με αρνί, κοτόπουλο, χοιρινό, κουνέλι ή κυνήγι.




Όταν φτιάχνω κοτόπουλο κοκκινιστό, προτιμώ το λευκό κρασί γιατί γίνεται πιο ελαφριά η σάλτσα.  Τα μπαχαρικά που συνήθως βάζουμε στο κοκκινιστό είναι η κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και φυσικά το φύλλο δάφνης.


Το χοιρινό γίνεται και με λαχανικά όπως η σελινόριζα και η Κυπριακή συνταγή Χοιρινό με Κολοκάσι.  Τα λαχανικά επίσης γίνονται κοκκινιστά αλλά συνηθίζουμε να τα λέμε γιαχνί ή λαδερά.


Τα κοκκινιστά φαγητά συνήθως σερβίρονται με ζυμαρικό, πατάτες πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι.  Για τη σημερινή συνταγή βρήκα το τέλειο ζυμαρικό από την Κρήτη, που λέγεται ροδοπέταλα και είναι φτιαγμένα με ντομάτα.



Μοσχάρι Κοκκινιστό
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  1 1/2  ώρες

Μερίδες:  5

Υλικά:

700 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους (κιλότο ή στρογγυλό)
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
 ½ κούπα ελαιόλαδο
½  κούπα κρασί κόκκινο
1 κουτί (500 γρ) συμπυκνωμένο χυμός ντομάτας ή 5 – 6 γινωμένες φρέσκες ντομάτες
1 ξύλο κανέλας
3-4  μπαχάρια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Νερό, περίπου 2 κούπες
500 γραμμάρια ζυμαρικό, κόκκινα ροδοπέταλα ή κοχύλια
Εκτέλεση:δειτε εδω

https://www.kopiaste.info/?p=128



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε...

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε... : Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γεύσεις της πόλης. Με μοναδ...

y

fb