Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ριζότο με γαρίδες, φέτα και αρωματικά χόρτα



Για να κάνω το ριζότο χρησιμοποίησα κατεψυγμένες γαρίδες, αλλά εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες, μόνο που θα υπολογίσετε περισσότερες, αλλά πιστεύω ότι και οι κατεψυγμένες είναι εξίσου καλές και το φαγητό γίνεται σε χρόνο μηδές.   Εάν έχετε προσέξει στις συνταγές μου προτιμώ να
χρησιμοποιώ δικά μας υλικά και αντί της κλασικής παρμεζάνας προτίμησα να βάλω φέτα και γραβιέρα.   Η προσθήκη της φέτας έκανε το φαγητό κρεμώδες και μας άρεσε πάρα πολύ.   Επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, όταν το ξανάφτιαξα, αντί να χρησιμοποιήσω μαϊντανό και άνηθο χρησιμοποίησα ξερό δυόσμο και έγινε υπέροχο!!



Ριζότο με γαρίδες, φέτα και αρωματικά χόρτα – Συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 5 – 6

Υλικά:

1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
500 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
5 ½ κούπες σπιτικό ζωμό ψαριού, κότας ή λαχανικών (κατά προτίμηση σπιτικός)
2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια φέτα, τρίμματα
2 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ενημέρωση:  Αντι για φέτα και γραβιέρα μπορείτε να βάλετε, αφού τελειώσει το ριζότο, 1 κουταλιά γεμάτη γιαούρτι στραγγιστό σε κάθε πιάτο και να το ανακατέψετε μέσα.

Εκτέλεση: δειτε εδω https://www.kopiaste.info/?p=3070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε...

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε... : Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γεύσεις της πόλης. Με μοναδ...

y

fb