Το κριθαρότο είναι παρόμοιο με το ριζότο, αλλά αντί να βάλω ρύζι Καρολίνα, χρησιμοποίησα κριθαράκι που μοιάζει στο ρύζι στο σχήμα αλλά ουσιαστικά είναι ζυμαρικό.
Για να φτιάξετε τη συνταγή αυτή θα πρέπει πρώτα να
Εάν θέλετε και λίγο κρέας μέσα στο κριθαρότο, τι θα λέγατε για πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα; Η μέθοδος είναι η ίδια, απλώς αρχίζουμε πρώτα με το σοτάρισμα των λουκάνικων και μετά η συνταγή ακολουθεί κανονικά με τον ίδιο τρόπο και υλικά
Κριθαρότο με Γλυκοκολοκύθα, Λουκάνικα και Φέτα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά:
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 2 πικάντικα λουκάνικα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κούπες ψητή γλυκοκολοκύθα
- 500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 1 κούπα λευκό κρασί
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Περίπου 2 λίτρα ζωμό κότας ή (2 λίτρα νερό με έναν κύβο)
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένες καυκαλήθρες και φρέσκια ρίγανη (ή μαϊντανό)
- 150 γραμμάρια φέτα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση δειτε εδω
https://www.kopiaste.info/?p=10738
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου