Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Κοτόπουλο με Πράσα, Γιαούρτι και Πέστο με Καυκαλήθρες και Μυρώνια


κοτόπουλο με πράσα φωτογραφία

Το Κοτόπουλο με Πράσα, Γιαούρτι και Πέστο με Καυκαλήθρες και Μυρώνια είναι ένα πολύ απλό πιάτο, το οποίο γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και είναι πάρα πολύ νόστιμο.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.  Ελπίζω να περάσατε καλά το Πάσχα.


Την περασμένη βδομάδα που νηστεύαμε είχα κάνει ένα νηστίσιμο (χωρίς τυρί) Πέστο με Καυκαλήθρες και Μυρώνια το οποίο χρησιμοποίησα για να φτιάξω μια  Νηστίσιμη Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και σπανάκι χρησιμοποιόντας αυτό το πέστο.  Όσο περίσσεψε το έβαλα στην κατάψυξη.

παγωμένο πέστο με καυκαλήθρες και Μυρώνια εικόνα

Πέστο στη κατάψυξη
Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα που είναι αργία και όλα είναι κλειστά είχα κοτόπουλο στην κατάψυξη, βρήκα και το πέστο και μαγείρεψα κάτι υγιεινό, εύκολο και νόστιμο με αυτά τα υλικά.

Εσείς που ζείτε εδώ στην Ελλάδα σας συνιστώ να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτό το πέστο για να δείτε πόσο υπέροχο είναι.  Ας αφήσουμε λίγο τη φαντασία μας να δουλέψει και να σταματήσουμε να κάνουμε μόνο αυτό το συνηθισμένο πέστο με βασιλικό και κουκουνάρι, που προσωπικά δεν με συγκινεί.

Τα πράσα έδωσαν μια υπέροχη γλυκιά γεύση στο φαγητό και το γιαούρτι το έκανε κρεμώδες και έδωσε μια άλλη νοστιμιά στο φαγητό.

Όσο έβραζα το νερό για να βράσω το ρύζι, έριξα μέσα ένα βιολογικό κύβο κότας και όταν διαλύθηκε,  αντί για νερό, χρησιμοποίσα 1 κουτάλα από αυτό το ζωμό στο φαγητό και το υπόλοιιπο για να βράσω το ρύζι.

Μια μικρή παρατήρηση πάνω στο σκόρδο.  Προχθές που μιλούσα με το γιο μου που ζει στην Αγγλία και του έδινα οδηγίες για κάποιο φαγητό, μου εξήγησε ότι εκεί που είναι χρησιμοποιεί 5 – 6 σκελίδες σκόρδο και ούτε καταλαβαίνει γεύση.  Εμείς εδώ μια σκελίδα να βάλουμε και διώχνεις ακόμη και το Δράκουλα μου είπε 🙂   Μού έκανε τρομερή εντύπωση τόσα χρόνια όταν έβλεπα σε ξένες συνταγές να χρησιμοποιούν τόσο πολύ σκόρδο και τώρα εξηγείται γιατί.


Κοτόπουλο με Πράσα, Γιαούρτι και Πέστο με Καυκαλήθρες και Μυρώνια
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  20 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά:

700 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πέστο από Καυκαλήθρες και μυρώνια (περίπου 3 κουταλιές)
1 κουτάλα (περίπου 1 κούπα) ζωμό κότας ή άλλο ζωμό ή νερό
1 γεμάτη κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
Πέστο με Καυκαλήθρες, Μυρώνια και καρύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Γίνεται: 1 κούπα

Υλικά:

1 κούπα καυκαλήθρες
1 κούπα μυρώνια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα καρύδια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: δειτε εδω  https://www.kopiaste.info/?p=9246




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε...

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε... : Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γεύσεις της πόλης. Με μοναδ...

y

fb