Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Κοτόπουλο Τεριάκι (Teriyaki) με Μανιτάρια ή Πορτοκάλι




Το Κοτόπουλο Τεριάκι (teriyaki) είναι μια υπέροχη συνταγή της Γιαπωνέζικης κουζίνας αλλά προσαρμοσμένη στα Ελληνικά μας γούστα, με μοναδική υπέροχη γεύση, ένα φτηνό φαγητό που γίνεται σε λιγότερο από μισή ώρα, με λίγες θερμίδες και υλικά που βρίσκουμε εύκολα.

Η λέξη, teriyaki αναφέρεται στη σάλτσα στην
οποία μαρινάρεται το κρέας ή ψάρι και είναι ένας συνδυασμός δύο ιαπωνικών λέξεων “Τέρι” και “Yaki.” Τέρι σημαίνει λάμψη, από τη γυαλάδα της σάλτσας και Yaki στον τρόπο ψησίματος, που είναι λεπτές φέτες κρέατος, που συνήθως ψήνονται στη σχάρα, στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Κοτόπουλο Τεριάκι με Μανιτάρια
Η μαρινάδα γίνεται από soy sauce, mirin, sake και μαύρη ζάχαρη.  Σε Ασιατικά παντοπωλεία μπορούμε να βρούμε έτοιμη μαρινάδα σε σκόνη ή σε μπουκάλι.
Την πρώτη συνταγή την έφτιαξα πριν 3 χρόνια.  Έψαχνα για ένα διαφορετικό τρόπο να φτιάξω κοτόπουλο και βρήκα αυτή τη συνταγή.   Τότε δεν είχα ιδέα τι ήταν το Τεριάκι και έτσι αφού διάβασα και μερικές άλλες συνταγές, αυτοσχεδίασα με υλικά που είχα το σπίτι, γιατί να πούμε και την αλήθεια δεν έχουμε όλοι στο σπίτι  mirin και sake ούτε είχα φρέσκο τζίντζερ.
Αντί για mirin και sake, χρησιμοποίησα σέρι γιατί και τα δύο αυτά γιαπωνέζικα υλικά είναι αλκοολούχα ποτά με γλυκιά γεύση και έτσι πρόσθεσα το μέλι και το πετιμέζι.   Έτυχε να έχω μανιτάρια και έτσι  χρησιμοποίησα και αυτά στη συνταγή.
Μπορεί η συνταγή να μην είναι  αυθεντική αλλά ήταν νόστιμη και αυτό έχει σημασία.
Κολάζ Κοτόπουλο Τεριάκι με Μανιτάρια


Κοτόπουλο Τεριάκι με Μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Μερίδες:  4

Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 500 γραμμάρια)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κούπα ζωμό κότας
1 κ.γ. κορν φλάουρ, διαλυμένο στο ζωμό
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο
1 κουταλιά πετιμέζι
1 σφηνάκι σέρι
2 κουταλιές soy sauce (σάλτσα σόγιας)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1/2 κουταλάκι μαραθόσπορο κοπανισμένο
Εκτέλεση:δειτε εδω https://www.kopiaste.info/?p=7774




EVERY MONDAY EVENING WE WELCOME you

EVERY MONDAY EVENING WE WELCOME START AROUND  :21;00--22;00 ari velouchioti 56 and brilaki str +30 28310 54063 ...

y

fb