Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Λαχανοντολμάδες με Αυγολέμονο


Λαχανοντολμάδες εικόνα

Οι Λαχανοντολμάδες με Αυγολέμονο είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά, φθινοπωρινά / χειμωνιάτικα φαγητά με κιμά και ρύζι για τη γέμιση  και υπέροχη ξινούτσικη σαλτσα.

Δεν τους φτιάχνω συχνά γιατί τα παιδιά μου προτιμούν τα ντολμαδάκια αλλά εάν τελειώσουν τα φύλλα πριν την άνοιξη, το χειμώνα φτιάχνω λαχανοντολμάδες ή σεσκουλοντολμάδες.


Για να φτιάξουμε λαχανοντολμάδες χρειαζόμαστε ένα μεγάλο λάχανο που να είναι αφράτο, δηλαδή τα φύλλα του να μην είναι πολύ σφιχτά.  Αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι θα βάλουμε ένα μεγάλο πιρούνι μέσα για να μπορούμε να το βουτάμε σε ζεστό, αλατισμένο νερό και όταν μαλακώσουν τα πρώτα εξωτερικά φύλλα, τα αφαιρούμε και συνεχίζουμε να το ξαναβουτάμε και αφαιρούμε φύλλα μέχρι να βγάλουμε όσα χρειαζόμαστε.   Όσα σπάσουν ή περισσέψουν δεν τα πετάμε αλλά μπορούμε να φτιάξουμε μετά από μερικές μέρες “Λαχανόρυζο“, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει κάποιο άλλο φαγητό με κρέας ή να το φάμε σαν κυρίως φαγητό.  Η συνταγή μου είναι αρκετά διαφορετική από την παραδοσιακή και με λίγο γιαούρτι σαν συνοδευτικό γίνεται πολύ νόστιμη.


Λαχανοντολμάδες με Αυγολέμονο
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Μερίδες: 7

Υλικά:

1 μεγάλο λάχανο αφράτο, περίπου 2 κιλά
1 κιλό χοιρινό κιμά ή μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (χρησιμοποιώ ανάμεικτο)
½ κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 κούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλιά ξηρό)
½ κούπα αρωματικά βότανα όπως, καυκαλίθρες και Μυρώνια (προαιρετικό)
½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 κύβο διαλυμένο με νερό ή ζωμό κοτόπουλου
Σάλτσα Αυγολέμονο:

3 κρόκοι αυγών
½ κούπα χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό από το φαγητό
Εκτέλεση δειτε εδω :https://www.kopiaste.info/?p=10760

EVERY MONDAY EVENING WE WELCOME you

EVERY MONDAY EVENING WE WELCOME START AROUND  :21;00--22;00 ari velouchioti 56 and brilaki str +30 28310 54063 ...

y

fb