Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ψωμάκια Κολλητά, Γεμιστά με Χαλλούμι και Γραβιέρα


ψωμάκια γεμιστά εικόνα


Τα ψωμάκια τα κολλητά, είναι ατομικά ψωμάκια γεμιστά με τυρί, που τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο και με το φούσκωμα, κολλάνε μεταξύ τους.  Όταν ψήνονται ενώννται σε ένα μεγάλο ψωμί, τα οποία ξεκολλάνε και κόβονται εύκολα με το τράβηγμα.

Αυτή τη συνταγή την είδα από κάποια φίλη μου Λιβανέζα και βέβαια δεν θα μπορούσα να αντισταθώ να μη φτιάξω οτιδήποτε έχει χαλλούμι μέσα.


Η συνταγή μου θύμισε λίγο τις χαλλουμόπιτες που φτιάχνουμε στην Κύπρο αλλά βέβαια στην Κύπρο δεν βάζουμε σκόρδο και αντί να βάλουμε το λάδι από πάνω,  βάζουμε βούτυρο spry ή μαργαρίνη μέσα στη ζύμη.  Στην Κύπρο τα φτιάχνουμε σαν ψωμιά είτε μεγάλα ή μικρά ατομικά και κάτι παρόμοιο φτιάχνουμε και το Πάσχα από τα κομματάκια τα τυριά που μας μένουν όταν τα τρίβουμε για να φτιάξουμε τις φλαούνες.  Φέτος δεν πρόλαβα να βάλω τις συνταγές που έφτιαξα το Πάσχα αλλά κάποια στιγμή θα βάλω τη συνταγή της Χαλλουμόπιτας που έφτιαξα.  Προς το παρόν δείτε στη φωτογραφία πώς είναι αυτό το ψωμί που φτιάχνουμε.

χαλουμόπιτα εικόνα

Ξανά τώρα στη συνταγή που έφτιαξα.  Η φίλη μου αυτή έφτιαξε τη συνταγή με χαλλούμι και mozarella αλλά εγώ προτίμησα να βάλω χαλλούμι και γραβιέρα Κρήτης.  Η wikipedia λέει ότι το χαλλούμι μοιάζει με τη μοτσαρέλλα, αλλά σας διαβεβαιώ ότι  δεν έχουν καμία σχέση.

Επίσης χρησιμοποίησε σπόρους Nigella ή Nigella Sativa όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία ή σπόρους μελάνθιου όπως βρήκα τη μετάφραση τους.  Επειδή δεν είχα αυτό το μπαχαρικό προτίμησα να βάλω μαραθόσπορο.   Για το σκόρδο ήμουν λίγο επιφυλακτική εάν έπρεπε να βάλω ή όχι και έτσι αντί για 3 σκελίδες σκόρδο έβαλα μόνο 1 και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου κακό.

Τα ψωμάκια αυτά τα έχω κάνει με γραβιέρα και φέτα, χωρίς σκόρδο, χωρίς δυόσμο αλλά μόνο με μαύρο πιπέρι και είναι εξίσου νόστιμα.

Κολαζ ψωμάκια κολλητά, γεμιστά με χαλούμι και γραβιέρα εικόνα



Ψωμάκια Γεμιστά με Χαλλούμι και Γραβιέρα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:  30 λεπτά

Γίνονται: 20 – 25 ψωμάκια

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γραμμάρια μαγιά ξερή ή 25 γρ. νωπή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 1/4 κούπες χλιαρό νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
¼ κούπας ελαιόλαδο
Γέμιση:

300 γραμμάρια χαλούμι, τριμμένο
300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κουταλιές δυόσμο ξερό, τριμμένο ή ½ κούπα φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
Για επικάλυψη:

1 κ.γ. μαραθόσπορο, κοπανισμένο
2 κουταλιές σουσάμι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση: δειτε εδω https://www.kopiaste.info/?p=1083





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε...

VATANIA: Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γε... : Το vatania ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις γεύσεις της πόλης. Με μοναδ...

y

fb