Το Λικέρ Μανταρίνι ή Μανταριντσέλο, όπως το λένε οι Ιταλοί, είναι ένα απλό αλκοολούχο ποτό που γίνεται με το εμπότισμα του φρούτου μέσα σε κάποιο ουδέτερο αλκοόλ. Η ποιότητα και γεύση του ηδύποτου αυτού προέρχεται από την ποιότητα του φρούτου, γιατί κάθε ποικιλία έχει τη δική της ξεχωριστή γεύση.
Τα κοινά μανταρίνια που έχουμε στην αυλή μας είναι πολύ αρωματικά και γευστικά. Έτσι είναι ιδανικά γιαυτό το σκοπό. Εννοείται ότι δεν έχουν ψεκαστεί και φυσικά είναι ακέρωτα.
Λικέρ Μανταρίνι
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 18 – 30 ημέρες
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Γίνεται: 2 λίτρα περίπου
Υλικά:
18 Μανταρίνια (τοπική ποικιλία)
1 ½ λίτρα τσίπουρο (ή αν σας δεν σας αρέσει βάλτε βότκα)
Συρόπι:
2 κιλά ζάχαρη + 1 ½ κούπες
2 1/8 κούπες χυμό μανταρίνι
5 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
½ λεμόνι (1/8 κούπας ή 30 ml) χυμός
Εκτέλεση:Διαβάστε περισσότερα »https://www.kopiaste.info/?p=16540
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου