Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Κουμανδαρία


Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Κουμανταρία εικόνα

Το Χοιρινό με Δαμάσκηνα είναι μια κλασσική συνταγή της Βορείου Ελλάδας και είναι ένα εξαιρετικό γιορτινό πιάτο, ειδικά για τα Χριστούγεννα.

Αυτή είναι μια δική μου συνταγή που έκανα κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, όταν πειραματιζόμουν τότε με ποσαρισμένα φρούτα και κρασί, ειδικά με  την Κυπριακή Κουμανταρία.


Έχω πειραματιστεί με την Κουμανταρία πολλές φορές, αν και δεν έχω βάλει ακόμη πολλές συνταγές.  Το χοιρινό το μαγείρεψα σε σωτέζα μαζί με πράσα και κρεμμύδι και το έσβησα με Κουμανταρία και χυμό cranberry.   Ποσάρισα τα δαμάσκηνα ξεχωριστά και αφού ψήθηκε το κρέας έβαλα και τα φρούτα. Στη συνέχεια έλιωσα τα φρούτα και έδεσα της σάλτσα με ένα ρου.

Κολάζ Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Κουμανταρία



Χοιρινό με  Κουμανταρία και Δαμάσκηνα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά:

1 κιλό ψαρονέφρι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα κόκκινο κρασί Κουμανταρία (ή Βινσάντο ή Μαυροδάφνη)
1/2 κούπα χυμό cranberry ή χυμό ροδιού
Νερό να το σκεπάσει
Σάλτσα με Δαμάσκηνα:

8 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι κομμένα στα τέσσερα
10 βύσσινα, χωρίς το κουκούτσι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί κουμανταρία
1 κούπα χυμό cranberry ή χυμό ροδιού
1 ξυλάκι κανέλα
3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:  δειτε εδω https://www.kopiaste.info/?p=2497





EVERY MONDAY EVENING WE WELCOME you

EVERY MONDAY EVENING WE WELCOME START AROUND  :21;00--22;00 ari velouchioti 56 and brilaki str +30 28310 54063 ...

y

fb